Marleen: ‘Tijdens mijn studie Journalistiek begon ik met freelancen. Schrijven, fotograferen, social media bijhouden, websites beheren: you name it. En alles liep via mijn persoonlijke rekening, ik hield geen cijfers bij en alles liep door elkaar. Ik woonde nog op kamers in Utrecht, in het oude Provinciehuis, met een stuk of twaalf andere studenten. Huisgenoot Mitchel Kappen bedacht tijdens een huisavond ‘s nachts de bedrijfsnaam. Nog altijd blij mee. En tegenwoordig is ‘moker’ een cool woord, wie had dat gedacht!

Ik heb eigenlijk nooit echt geweten ‘wat ik later wilde worden’, en mijn beeld van de doorgewinterde journalist was ongelofelijk rooskleurig. Aan de bar ‘s avonds laat met een glas rode wijn, matties met de barman,  van grote gebeurtenis naar grote gebeurtenis hoppen met een kritische bril op, al schrijvend de wereld ten goede veranderen, maandelijks een paar misstanden aan de kaak stellen. Zo werkt dat natuurlijk niet (voor de meeste journalisten).

 

Dat freelancen en het medialandschap proeven voordat ik een serieuze baan aan zou gaan, beviel me wel. Dus ik schreef me op 1 mei in bij de Kamer van Koophandel, het was niet heel bijzonder, meer een soort administratieve noodzaak.

 

Maar het heeft me uiteindelijk ontzettend veel gebracht. Soms weet je niet wat het begin van iets moois is, tot je erop terugkijkt. Achteraf is dit de start, het eerste hoogtepunt. Het besluit om het te gaan doen. En die ‘serieuze baan’, ja die is er natuurlijk nooit van gekomen. En soms voelt het nog steeds alsof ik op een gegeven moment moet gaan beslissen wat ik later wil worden, en naar een serieuze baan op zoek moet. Herkenbaar?’

Beeld: Marleen ligt op de grond te fotograferen bij een van mijn eerste klussen voor Gemeentemuseum Den Haag, dat toen via Anemone Minderman ging. 

 

Heb jij hulp nodig bij het vertellen van jouw verhaal in beeld en geluid? Ons team staat voor je klaar. Stuur ons een mailtje: info@mokermedia.nl of bel: 030 720 0803.

Jouw goede zaak nog beter in the picture?