VIDEO • ‘Predocs’: nieuw onderzoek helpt oudere hartpatiënten

Voor Hogeschool Utrecht / HU Ontwikkelt.

Hogeschool Utrecht is een bijzondere plek waar bijzondere dingen gebeuren. Hier komen onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk samen in werk-, studie- en onderzoeksprojecten. Zo kunnen wij vraagstukken vanuit meerdere invalshoeken bekijken en vinden we innovatieve oplossingen met impact. Op HU Ontwikkelt brengen we deze verhalen met impact in beeld. Deze keer vertellen Roelof Ettema en Yvonne Jordens hoe hun onderzoek oudere hartpatiënten helpt bij de voorbereiding op een operatie.

Het is een opvallende tegenstrijdigheid. Oudere patiënten gaan het ziekenhuis in om beter te worden maar komen er met gezondheidsklachten uit. Daar moet iets aan te doen zijn, dachten ze bij het Lectoraat Chronisch Zieken en het Instituut voor Verpleegkundige studies van Hogeschool Utrecht. Het programma PREDOCS is opgezet om oudere hartpatiënten beter voor te bereiden op een operatie. ‘Een ziekenhuisomgeving is levensgevaarlijk voor een kwetsbare oudere’.

Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s