Documentaire • ‘The bold girls of Bangalore’

Voor Planet Hope, een NGO die zich richt op de rechten van de laagte kaste in de armste wijken van Bangalore, maakte ik een documentaire over hun projecten. De film ging op 8 maart, internationale vrouwendag, in première. Ben je benieuwd naar de hele film? Stuur me een bericht!

De documentaire The Bold Girls of Bangalore vertelt het aangrijpende verhaal van vier Dalit-meisjes in de Zuid-Indiase metropool Bangalore. Als jonge kinderen groeien zij op in bittere armoede zonder toekomstperspectief, zoals miljoenen meisjes in India.

De film belicht het bewogen leven van Kavya, Durga, Pooja and Vinitha in een samenleving die nog steeds voornamelijk is gericht op afkomst (kasten) en mannen. De documentaire laat ook hun succesvolle streven naar vrijheid zien, waarin zij als onafhankelijke jonge vrouwen uiteindelijk zelf beslissen over hun toekomst. Daarbij worden zij ondersteund door stichting Planet Hope.

Bangalore

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s